Weekendtip: retro shoppen bij De Kringwinkel

Op 9 maart kunnen vintage- en retrofans hun slag slaan op de jaarlijkse Retrodag van De Kringwinkel. Kledij, speelgoed, meubelen en huisraad. Het volledige aanbod steekt die dag in een jaren '60 tot '90 jasje.

De wereld van... Tine Prophete

Met haar keukenprins Timo en haar zoontje Bobbie woont lingeriestyliste Valentine Prophète in het centrum van haar geliefde stad Brussel. Co-housen was niets voor haar, dacht ze, maar toen botste ze op deze leuke loft met binnentuin. "Ik voel me hier elke dag in Sunparks."

De wereld van... Mimi

Op haar website staan meer dan honderd verschillende kussens, gemaakt met stoffen van Alaska tot Zuid-Afrika. Lieve Wouters - de vrouw achter 'made by mimi' - naait ze allemaal eigenhandig in haar Antwerpse loft. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor dierlijke en natuurlijke materialen.

Uit het magazine

BAROK & rococo

Extreme details, grandioze stijl en vooral veel goud en versieringen. Welkom terug in de late zestiende eeuw! In het hart van Italië ontstaat in die periode de barok, een stijl die sindsdien de meest uiteenlopende toepassingen heeft gekregen. Ook in onze hedendaagse interieurs zien we regelmatig suggestieve barokaccenten.

Uit het magazine

Houten huis met historische charme

Soms neemt het leven een wending die je precies op het juiste pad brengt. Dat overkwam Tiinamari en Antton. Hun zoektocht naar een woning die een echte thuis zou zijn voor hun gezin bracht hen tot in Porvoo, waar een charmant, negentiende-eeuws houten pand hen opwachtte.

Uit het magazine

Lola Valkenborg

Sinds 2016 vangt Lola Valkenborg tweedehands (of 'preloved', zoals ze het zelf zo mooi noemt) meubels en decoratie. Ze schuimt eindeloos veel rommelmarkten en kringwinkels af om haar schatten vervolgens in een nieuwe setting en goed gestyled te verkopen: zo werd Studio Vangst geboren!

Uit het magazine

Tafeltuig

Bij smakelijk eten hoort een mooi gedekte tafel. En terwijl je met je borden wegraakt met spielereitjes, moet je bestek kunnen presteren. Messen en vorken van lage kwaliteit ogen vlekkerig, zijn licht en buigen bij de minste inspanning. Nest zocht de mooiste bestekken voor je uit!

Uit het magazine

het nest van een creatieveling: Stéphanie Dezangré

Zo'n vier jaar geleden verhuisde Stéphanie, oprichtster en ontwerpster van sieradenmerk Tiroir de Lou, van het ene appartement naar het andere. Ze liggen op slechts honderden meters van elkaar (in dezelfde straat!), maar voor haar maakt dat een wereld van verschil. Hier vindt ze, samen met vriend Nico, rust.

Van kunst tot cadeau

Wie de kerststress wil vermijden, kan best op tijd aan de cadeautjesrush beginnen. Nest verzamelde voorwerpen die je moeiteloos cadeau kan geven en liet zich daarbij inspireren door stillevens van vermaarde kunstenaars. Ensor bijvoorbeeld.

Laat je eigen meubel produceren!

Zoveel ideeën waar zo weinig mee gedaan wordt. Het zette Ruth Wasserman van Made.com aan het denken. Met als reseultaat een gloednieuw initiatief: TalentLab.

Uit het magazine

Terug naar Twickel

Vlak bij Ambt Delden in Twente ligt landgoed Twickel, bijna zeven eeuwen oud en 4300 hectare groot. Jeroen Worst groeide hier op maar woonde lange tijd in Gent, waar hij samen met Ann Vereecken Studio Simple oprichtte. Via Stichting Twickel kregen Ann en Jeroen de unieke kans om een boerderij uit 1895 in erfpacht te huren. Ze leiden er nu een consequent duurzaam leven.