Nu in de winkel: Special Tuinen!

Een tuin alleen om naar te kijken? Vergeet het! Anno 2019 creëren we tuinen om in te leven. Het zijn plekken geworden waar vanalles te beleven valt: spelen, zwemmen, lezen, ontspannen, vrienden ontvangen, bloemen en groenten kweken... Ontdek 8 inspirerende tuinen, waar jong en oud zich kunnen en mogen uitleven.

Plant de zon met zomerbollen

Plant zomerbollen in de lente en je tuin baadt het volgende seizoen in een kleurrijk bloementapijt. Met een beetje geluk bloeien de zonnekloppers van juni tot en met oktober. Maar hoe plant je het mooiste resultaat? Met deze tips en tricks raak je zonder twijfel goed op weg.

Uit het magazine

Stadstuinieren

Een grote tuin hebben is heerlijk, maar wat als je in de stad woont en het moet zien te redden met een kleine stadstuin, een balkonnetje of een zonnig terras? Ga aan de slag met potten, maak je balkon lenteproof en plant klimmers, om van die kleine plek een echte groene oase te maken. Wedden dat de lente er straks een stuk leuker uitziet?

Uit het magazine

Moestuin

Februari is een rustige overgangsmaand. De lente is in zicht, maar toch blijven de echte voorjaarsklusjes nog even uit. Al komt daar natuurlijk snel verandering in. Wie later dit jaar wilt genieten van zijn of haar eigen kweek, moet de nodige voorbereidingen treffen. De eerste echte zaaironde dient zich aan en de bodem kan inmiddels wat extra zorg gebruiken. Handen uit de mouwen!

Uit het magazine

Bloemen & Planten

Voor de vogels weer aan het fluiten gaan moeten we nog even door een maand waar alles mogelijk is, van sneeuwbuien tot de eerste zwakke, maar zeer welgekomen lentezon. De tuin is nog een paar weken in rust, maar vergis je niet. Er moet gestekt worden en we kijken alweer uit naar de talrijke vogels.

Weekendtip: vogels tellen

Op 26 en 27 januari 2019 organiseert Natuurpunt de zestiende editie van het Grote Vogelweekend. Zoals elk jaar roept de vereniging iedereen op om de vogels te tellen die neerstrijken in de tuin.

Uit het magazine

Marc groet 's morgens de groenten

Marc Heymans verhuisde van een huis met tuin naar een flat in Antwerpen. Tien jaar moest hij het zonder moestuin stellen, tot hij het volkstuintje van een collega kon overnemen. Met respect voor de natuur en een filosofische aanpak kweekt hij er een breed assortiment van groente en fruit.

Uit het magazine

Nestkast met kiesschijf

Zodra de dagen weer wat langer en warmer worden, gaan de vogels in de tuin op zoek naar een goed plekje om een nest te bouwen. Een nestkast met een regelbaar vlieggat biedt voor elke holenbroeder wat wils.

Uit het magazine

Jong geleerd smaakt altijd beter

Amélie Lelangue zag het allemaal met eigen ogen: papa bewerkte de moestuin en mama verwerkte de oogst in de keuken, seizoen na seizoen. Die traditie zet ze voort, want volgens haar is er geen betere manier om haar zoontje de smaak van groenten te leren waarderen.

Nu bestellen: bollen vol geluk

De herfst is hét moment om voorjaarsbollen te planten. En waarom zou je dit jaar niet kiezen voor biobollen waarmee je tegelijkertijd een goed doel steunt?

Tip: Plantendag in Kalmthout

De herfst is ideaal om de gaten in de tuin op te vullen. Op de Plantendag in Kalmthout, de oudste plantenbeurs van België, vind je ongetwijfeld inspiratie.

Fladderende vlinders

Voor de twaalfde keer al roept Natuurpunt alle tuin- en vlinderliefhebbers op om op 28 en 29 juli die kleurrijke fladderaars te tellen. Doe mee aan Het Grote Vlinderweekend, geef je resultaten door en werk zo mee aan het grootste vlinderonderzoek in Vlaanderen.

Hortensia's stelen de show

Op 21 juli organiseren drie Waalse tuinen een 'Dag van van de Hortensia': in het park van La Feuillerie, de Jardin du Tournay-Vous en Les Sentes de L'Hydrangée ontdek je tientallen soorten in alle kleurvariaties.