Uit het magazine

"Mensen eten minder, maar beter vlees"

Een naam als 'Geetkotmolenhoeve' bekt commercieel niet goed, maar je kiest hem niet. Je erft hem. Het rundvee- en schapenbedrijf met hoeveslagerij dat in deze meer dan twee eeuwen oude boerderij is ondergebracht, is dan weer een antwoord op een heel hedendaagse vraag van veel, vaak jonge mensen.

Uit het magazine

Een box is geen lege doos

Steeds meer merken en webshops verkopen hun producten in kits. Sieraden, cosmetica, wijn en sterkedrank... in kant-en-klare koffertjes. Allemaal prima voor de feestdagen, maar wat zit er achter die buzz?

Uit het magazine

Etiquette voor dummies

Etiquette is niet exclusief voorbehouden voor zeurpieten, doordrammers en muggenzifters. Zelfs Meghan Markle ging op etiquetteles, en bij ons kan je er workshops over volgen.

Uit het magazine

De jager, loslopend wild?

Ooit was wild levensbelangrijk voedsel en moesten roofdieren liefst worden uitgeroeid. Vandaag ligt dat anders. De jacht is een moeilijke evenwichtsoefening geworden tussen de vele aanspraken van de mens, en een kwetsbaar wildbestand in een krimpend leefgebied. Bij de opening van het nieuwe jachtseizoen neemt Nest het fenomeen even in het vizier.

Uit het magazine

Baden in het bos

Tenzij u op een onbewoond eiland leeft, hebt u er al van gehoord: shinrin-yoku of bosbaden, het Japanse concept van mindful van de natuur genieten. Dat goed is voor lichaam en geest. Wij gingen het uittesten in Zuid-Tirol.

Het nieuwe wonen

"Cohousing is zoals wonen in een rusthuis: iedereen heeft zijn eigen woonst, maar als je naar de cafetaria gaat, is er altijd wel iemand om mee te kaarten." Eef Tanghe, zaakvoerder van Cohousing Projects, moet vaak uitleggen wat het precies inhoudt. Wij zochten haar op en kwamen thuis met een hoofd vol inspiratie.

Zuivel: zin en onzin

Van koemelk krijg je sterke botten, maar van kaas slibben je aders dicht. Paardenmelk verlaagt het risico op darmkanker, maar van fruityoghurt word je dik. Het imago van zuivel is op zijn minst verwarrend. Nest klaart het voor u uit.

Uit het magazine

De roep van de aarde

Waren ze voorbestemd om van landbouw of veeteelt hun beroep te maken? Absoluut niet. Toch hebben ze voor een totaal nieuwe koers in hun carrière gekozen en hun droom waargemaakt: ze zijn boer geworden. Nest sprak af met drie 'nieuwe boeren', die een traject vol voetangels trotseerden om te doen wat hun hart hen ingeeft: streven naar een wereld die respect toont voor mens en aarde.

De bib als big business

Leen Creve

Huren of lenen in plaats van kopen: het is ingeburgerd bij het gebruik van fietsen en auto's. Maar het bibliotheekmodel breidt razendsnel uit. Wat je doet met een boek in de bibliotheek kan net zo goed met een brede waaier van objecten, van buggy's tot mode: je leent het, en na jou vele anderen.

Uit het magazine

Nergens beter dan thuis

Vakantie, da's inpakken en wegwezen. Tenzij je op staycation gaat. Dan blijf je lekker thuis, maar toch ver weg van vervelende klusjes, telefoons en verplichtingen. Je doet alleen wat je leuk vindt en wat je ontspant. Als bonus leer je je eigen buurt kennen op een andere manier. Nest verzamelde zoveel zalige holistay-tips dat zelfs overtuigde reizigers er thuis voor zouden blijven.

Teusje: (h)eerlijk biertje

De zon schijnt, het tuinmeubilair staat buiten. Wat dacht je van een eerlijk lekker fris biertje? Oxfam Oostende bracht voor haar 20ste verjaardag het verrassende Teusje op de markt, waarvan de opbrengst integraal naar Oxfam Solidariteit gaat.

Over de zieke zee en wat je kan doen om haar te helpen

Stel je een strand aan de Belgische kust voor. Wapperende duingrassen en donkergrijze golven, verwikkeld in een fascinerend spel met een strook zand vol schelpen. De realiteit oogt minder idyllisch. De kans bestaat dat je tijdens je strandwandeling op aangespoeld of achtergebleven afval botst. Hoog tijd om de fantasie bij te schaven. En de handen uit de mouwen te steken.