Weekendtip: tussen de paarden in Gent

Vanaf 22 februari kunnen liefhebbers opnieuw drie dagen hun hart ophalen tijdens het grootste paardenevenement van de Benelux: Flanders Horse Expo. Ook voor haar twaalfde editie zakt de ondertussen gevestigde beurs af naar Gent, waar ze zo'n 25 000 bezoekers zal verwelkomen.

Tulpen in 't stad

Net als vorig jaar organiseert VLAM een tulpenplukactie in Antwerpen: op zaterdag 19 januari kunnen passanten er een gratis lenteboeketje meenemen voor een instant voorjaarsgevoel.

Uit het magazine

BASTION VAN OUDE GRANDEUR

Vergeet kille designhotels in de Alpen en check in in het historische Jagdschloss in Kühtai, een sneeuwzeker en rustig skidorpje hoog in de bergen van Oostenrijks Tirol. Ook letterlijk is deze bijzondere plek een keizerlijke erfenis.

Uit het magazine

HOGE VENEN, HAPPY FACES

Met We Are Outsiders wil Tim Zeegers mensen onderdompelen in volle natuur, niet al te ver van huis. Elk seizoen trekt hij er met twintig mensen op uit om de Ardennen te herontdekken. De wintereditie bracht in overvloed waar iedereen op had gehoopt: een magische witte hike- en kampeerervaring op een van de mooiste plekken van het land.

Ljubljana: stad van draken, sneeuw en glühwein

Slovenië heeft als vakantieland al menig hart gestolen, maar ook in het koude seizoen is een bezoek aan Ljubljana een aanrader en vooral een geweldig medicijn tegen de winterdip. Gezelligheid troef met concerten, tonnen kerstsfeer en een hartverwarmend glaasje glühwein.

Uit het magazine

Citytrip onder poollicht

Fans van het hoge noorden doopten de Noorse stad Tromsø tot het nieuwe Reykjavik. Maar dan - voorlopig - zonder de horden toeristen. Denk gezellige adresjes, veel hygge, noorderlicht, intense poolnachten en overvriendelijke Noren.

Klaprozen voor de vrede

Het einde van de Groote Oorlog wordt in de Plantentuin van Meise herdacht met een grote vredesduif, symbool van vrede en hoop.

Uit het magazine

Baden in het bos

Tenzij u op een onbewoond eiland leeft, hebt u er al van gehoord: shinrin-yoku of bosbaden, het Japanse concept van mindful van de natuur genieten. Dat goed is voor lichaam en geest. Wij gingen het uittesten in Zuid-Tirol.

Uit het magazine

#woke uplikethis

De Deense term hygge (uitspreken met een uu) mag dan ondertussen ingeburgerd zijn, op de vernieuwde lifestylebeurs Inside weten ze dat sommige plekken zich gemakkelijker lenen tot gezelligheid, ontspanning en verbondenheid dan andere. Nest deed de test in een Slow Cabin, op een geheime locatie ergens in Vlaanderen.

Uit het magazine

Flaneren in Saint-Valery-sur-Somme

Het middeleeuwse stadje Saint-Valery-sur-Somme ligt ideaal op een kaap en biedt een adembenemend uitzicht op de baai en de indrukwekkende getijden. Nest trok op verkenning door de bloemrijke steegjes, het schipperskwartier waar de kaaien baden in prachtige pastelkleuren en langs onontgonnen hoekjes op zoek naar de beste adressen.

Bloemen, kristallen en diamanten

Voor de derde keer op rij zet Koket Koksijde het centrum van de stad letterlijk en figuurlijk in de bloemen. Thema van deze editie is 'diamonds are forever'.

Uit het magazine

Smullen van het Oestereiland

Eerlijk, al hadden ze er nooit van oesters gehoord, dan nog zou Île d'Oléron een aanrader zijn. Niet picture-perfect, niet afgelikt mooi, maar wel heerlijk zijn authentieke zelf. Dat ze er toch ook nog zo'n 20.000 ton oesters per jaar kweken, is mooi meegenomen.