Uit het magazine

Stadstuinieren

Wist je dat je een kleine stadstuin groter kunt maken door diepte te creëren? En dat je zelfs in de kleinste tuinen een serre kunt neerzetten? De mogelijkheden om van die kleine omgeving een gezellige plek te maken zijn eindeloos. Gras hoeft niet per definitie en zelfs met aardappelen kan je aan de slag.

Uit het magazine

Moestuin

Maart geeft het officiële startsein van een nieuw moestuinseizoen. Je kunt nog steeds plannen maken en stilaan aan het zaaien gaan met de eerste echte zomergewassen zoals tomaten. Maar waar gezaaid wordt, steken ook vaak problemen de kop op. En wat met slakken, als ze straks weer actief worden?

Uit het magazine

Bloemen & planten

De lente is nu echt in het land. Alle hens aan dek, want je snoeit de rozen in je tuin en je gaat aan de slag met het nemen van stekken. Daarnaast is het weer uitkijken naar de eerste narcissen en hun bloemenpracht.

De wereld van... Tine Prophete

Met haar keukenprins Timo en haar zoontje Bobbie woont lingeriestyliste Valentine Prophète in het centrum van haar geliefde stad Brussel. Co-housen was niets voor haar, dacht ze, maar toen botste ze op deze leuke loft met binnentuin. "Ik voel me hier elke dag in Sunparks."

De wereld van... Mimi

Op haar website staan meer dan honderd verschillende kussens, gemaakt met stoffen van Alaska tot Zuid-Afrika. Lieve Wouters - de vrouw achter 'made by mimi' - naait ze allemaal eigenhandig in haar Antwerpse loft. Daarin is een hoofdrol weggelegd voor dierlijke en natuurlijke materialen.

Uit het magazine

Stadstuinieren

Een grote tuin hebben is heerlijk, maar wat als je in de stad woont en het moet zien te redden met een kleine stadstuin, een balkonnetje of een zonnig terras? Ga aan de slag met potten, maak je balkon lenteproof en plant klimmers, om van die kleine plek een echte groene oase te maken. Wedden dat de lente er straks een stuk leuker uitziet?

Uit het magazine

Moestuin

Februari is een rustige overgangsmaand. De lente is in zicht, maar toch blijven de echte voorjaarsklusjes nog even uit. Al komt daar natuurlijk snel verandering in. Wie later dit jaar wilt genieten van zijn of haar eigen kweek, moet de nodige voorbereidingen treffen. De eerste echte zaaironde dient zich aan en de bodem kan inmiddels wat extra zorg gebruiken. Handen uit de mouwen!