Jongeren zien weinig graten in influencen

De vraag 'Wat wil jij later worden?' wordt vandaag regelmatig beantwoord met 'influencer'. Dat blijkt toch uit een onderzoek van Amerikaans technologiebedrijf Morning Consult.

Weekendtip: dertiende Dag van de Ambachten

Over heel het land zetten vandaag/zondag ambachtsmannen en -vrouwen gratis de deuren van hun atelier open. Op 472 adressen - waarvan 232 in Vlaanderen - kan het publiek kennismaken met de knowhow van gepassioneerde vakmensen en kan het deelnemen aan gevarieerde, originele activiteiten.

Week van de Smaak mixt eetcultuur met kunst

Van donderdag 14 tot zondag 24 november vindt voor de 13de keer de Week van de Smaak plaats in heel Vlaanderen en Brussel. Het thema dit jaar is 'de gustibus et coloribus' (over smaak en kleur), waarbij onze eetcultuur in contact wordt gebracht met kunst.

Prada gaat in zee met Adidas

Al wekenlang gonst het van de geruchten, maar nu is het ook officieel: Prada brengt een sneakercollectie uit met Adidas. Dat maken beide merken bekend via een foto op Instagram.

Gouden Kookboek 2019 gaat naar 'Indorock'

Het boek 'Indorock' van Vanja van der Leeden heeft het Gouden Kookboek gewonnen. Dat is een prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken van het voorbije jaar.

Mogelijk tientallen miljarden plastickeutels op oevers van Schelde

De actiegroep Antwerpen Schaliegasvrij heeft de eerste resultaten van een recente opruimactie gedeeld. Op vijftig plaatsen langs de Schelde verzamelden vrijwilligers samples met in totaal 22.000 plastic pellets. De groep schat dat er op de oevers van de Schelde tientallen miljarden van de plastickeutels liggen.