Shoppen in Antwerpen: ontdek hier al het vers winkelgeweld

Twïn Fever © Wouter Van Vaerenbergh

Dat Antwerpen de shoppingstad bij uitstek is, hoeven we niet meer te vertellen. De kortste weg naar al dat (nieuw) winkelgeweld ontdek je hier.

DIT IS BELGISCH: Nationale straat gaat nationaal

Akaso

Op wandelafstand van het Momu ligt de nieuwe winkel van het Belgische modelabel dat kleding en accessoires maakt met patronen en prints ontworpen door de Ethiopische stam Kara. Dankzij de foto’s en video’s van de workshops in Ethiopië, ga je helemaal mee in het verhaal.

Nationalestraat 15-17, akaso.eu


Kaai

De studio store van het handtassenmerk dient tegelijk als winkel, showroom, private eventlocatie en atelier – net zo multifunctioneel en praktisch als de tassen zelf dus. Het art-decopand werd door designstudio Things That Matter aangekleed met geometrische vormen en zachte pastels.

Nationalestraat 91, shop.kaai.eu

Kaai
Kaai© Wouter Van Vaerenbergh


Toos Franken

Na haar winkel in thuisgemeente Balen opende de designer een winkel in de Nationalestraat, in de stad waar ze afstudeerde. In de rekken Frankens seizoenloze minimalistische en duurzame vrouwencollecties.

Nationalestraat 25, toosfranken.com


VERHUISD: ga terug naar start

Sta je voor een gesloten deur bij je favoriete merk? Geen paniek: deze labels namen enkel de verhuiswagen…


Ermenegildo Zegna

De vermaarde architect Peter Marino ontwierp een nieuw winkelconcept voor het Italiaanse merk.

Oudaan 17, zegna.be


Sandwich

Het Nederlandse kledinglabel neemt een nieuwe start in, maar de missie blijft onveranderd: vrouwen mooier maken.

Lombardenvest 66, sandwichfashion.nl


7 for all mankind

Het denimlabel schoof enkele straatnummers op naar een gloednieuw pand.

Schuttershofstraat 13, 7forallmankind.be


Monique Stam

De kleurrijke boho interieur- en mode-items vind je nu tussen de antiekwinkels van ’t Zuid.

Oever 21, moniquestam.be

Monique Stam
Monique Stam© Wouter Van Vaerenbergh


Essentiel Antwerp

De nieuwe flagship biedt 350 vierkante meter vrouwenmode tussen roze muren.

Huidevettersstraat 57-59, essentiel-antwerp.com


BEAUTY: mooimakers

Het hoeft niet altijd mode te zijn: laat je verrassen door deze anders-dan-anders beautylabels.


Kryolan

Het is al bijna zeventig jaar het professionele merk van make-upartiesten uit de film- en theaterwereld en nu pas wordt het ook bij ons verkocht. Je hoeft je niet per se tot zombie te laten transformeren, het Duitse label heeft ook gewone make-upitems in het assortiment.

Vlaamsekaai 49, kryolan.be


Le Labo

De Amerikaanse parfumerie wil zich onderscheiden van andere parfumhuizen door hun minimalistische manier van werken: geen over the top marketing en exclusieve geuren die ter plaatse, in de winkel, worden gemengd.

Wapper 18, lelabofragrances.com

Le Labo
Le Labo© Wouter Van Vaerenbergh


Aesop

Het Australische beautylabel is gespecialiseerd in kwalitatieve verzorgingsproducten met ingrediënten waar flink wat research naar gebeurt. Het verkooppersoneel wordt vooraf intensief opgeleid.

Kammenstraat 19, aesop.com


CONCEPT STORES: luxe a gogo

SN3

Wie? Geen nieuwe naam, maar de luxe multimerkenwinkel opende wél een nieuwe corner.

Wat? Belgische opkomende designers en gevestigde waarden liggen er nu naast dé nichemerken van het moment, zoals Aalto, Jacquemus, Off-White en Ottolinger.

Waarom? Het bespaart je een tripje naar de Parijse nicheboetieks.

Frankrijklei 48, sn3.com


Twïn Fever

Wie? Tweeling Ester en Hadassa DeKoning

Wat? Luxemodemerken als Kenzo, Alexa Chung, Salvatore Ferragamo, MSGM, Brognano, Sportmax en Adidas by Stella McCartney, unieke parfums (Stora Skuggan) en bijzondere deco-items.

Waarom? Elke klant wordt persoonlijk begeleid én er is een bar.

Steenhouwersvest 18, twinfever.be

Twïn Fever
Twïn Fever© Wouter Van Vaerenbergh


MODE: chapeau!

Het Amsterdamse modelabel Fabienne Chapot – bekend om de uitgesproken kleuren en prints – gaat de grens over en het is Antwerpen dat met de primeur gaat lopen. En dus vroegen we de vrouw in kwestie: ‘Waarom?’


Fabienne Chapot
Fabienne Chapot© Wouter Van Vaerenbergh

Vanwaar de keuze om net hier je eerste buitenlandse filiaal te openen?

‘Ik ben een groot liefhebber van Antwerpen en kom hier zelf heel graag winkelen. Antwerpen is een modestad met een creatief karakter dat goed bij ons past. We wilden altijd al naar Antwerpen, maar wachtten op de juiste plek. We zijn ontzettend blij met de opening in de Wilde Zee.’

Waarom hebben jullie beslist om ook kleding te maken?

‘We zijn gestart als accessoiremerk maar hadden zo veel ideeën dat we onze creativiteit en inspiratie wilden inzetten voor een volledige ready to wear-collectie. Je ziet er echt ons DNA in terug: uitgesproken, eigenwijs, innovatieve prints die in eigen huis ontworpen zijn. We volgen geen trends, maar creëren een collectie vanuit de inspiratie die we opdoen en vertellen een verhaal.’

Dromen jullie al van een mannen- of kinderlijn?

‘Op dit moment zijn daar geen plannen voor, maar we zouden het wel heel graag willen. Hopelijk is er ruimte voor in de toekomst, nu focussen we op de damescollecties.’

Waar komt jullie succes vandaan, denk je?

‘Toen onze eerste kledingcollectie uitkwam, waren er weinig prints en kleuren aanwezig in het modebeeld, we waren precies op het juiste moment. Na het Scandinavische minimalisme hadden vrouwen behoefte aan kleur en uitgesproken items. Daarnaast is het ook leuk om vrouwen over de streep trekken om zich wat gedurfder te kleden. Als ze een Fabienne Chapot aantrekken, ontdekken ze een behoefte die er voorheen nog niet was.’

Schrijnwerkersstraat 20, fabiennechapot.com


VINTAGE: recy-kleren

Riot

In deze vintageshop betaal je kleding per kilogram, maar laat je daardoor niet misleiden: Riot draagt kwaliteit hoog in het vaandel. Daarnaast houden ze rekening met de nieuwste trends en gaan ze ook op zoek naar bijzondere items.

Lange Koepoortstraat 46-48, facebook.com/RIOT-Antwerp


Labellov

De webwinkel stelt haar stock aan Chanel-, Louis Vuitton-, Delvaux-, Hermès- en Gucci-handtassen nu ook offline ter beschikking. De boetiek op het Antwerpse Zuid krijgt elke dag nieuwe luxe-items binnen, waaronder ook juwelen, sjaals en riemen.

Verlatstraat 15, labellov.com

Labellov
Labellov© Wouter Van Vaerenbergh


POP-UP: korte pret

Onder het motto: enjoy it while it lasts…


Het Belgische sjaal- en accessoirelabel D’autan viert zijn eerste verjaardag met een nieuwe serie handgeschilderde sjaals rond het thema diamant, een kasjmier lijn én een eerste mannencollectie, verkrijgbaar online en in de pop-up.

Groendalstraat 2, dautan.be.

D'autan
D’autan© Wouter Van Vaerenbergh


De pop-up van Lies Mertens verhuisde met handtassen en al van de Kloosterstraat naar dit nieuwe adres, nog tot 31/12.

IJzerenwaag 13a, liesmertens.be


Ontdek nog tot 30/12 de nieuwe collectie van Bang & Olufsen in De Wilde Zee.

Huidevettersstraat 26, beoplay.com


De hippe elektrische fiets met mobiele app van Cowboy’s Saloon – een straf staaltje van strak design, innovatie en technologie – staat nog tot en met 15 december te blinken in het pop-upsaloon voor de moderne cowboy.

Kloosterstraat 70, nl.cowboy.bike


Rep je nog voor oudjaar naar Mohm, de hotspot voor jong Belgisch talent. Je vindt er niet alleen de ecologische streetwear van Norma Noë, bijzondere boeketten van Elisabeth Noël of veelzeggende muurstickers van Goegezegd, er worden ook creatieve workshops georganiseerd.

Nationalestraat 164, mohm.be


2-IN-1: shoppen op café

Voor wie van multitasken een levensstijl maakt.


César

Zie je iets wat je bevalt tussen de designspullen, meubels en interieuraccessoires van deze vegetarische brunch- en lunchbar? Je kan het meteen kopen of je laten inspireren door het Scandi style-meets-designinterieur dat regelmatig een update krijgt. Of vraag gewoon ineens interieuradvies bij je koffie…

Kasteelpleinstraat 26, iamcesar.be


Stay

Zussen Tinne en Stephanie bieden een mix aan van mode, lifestyle & koffie in hun ‘slow shopping’ boetiek/café. De Belgische en internationale labels met een verhaal werden zorgvuldig uitgekozen en zowel mannen als vrouwen komen hier aan hun trekken.

Nationalestraat 49, stay-antwerp.be

Stay
Stay© Wouter Van Vaerenbergh


NOG MEIR PlEZIER

Van Clooney’s favoriete koffie tot degelijk Deens design: de drukste winkelstraat van ’t Stad heeft het allemaal.


Het Engels familiebedrijf komt na meer dan 150 jaar nu ook naar Antwerpen met z’n schoenklassiekers. Het meubilair van leer en hout verwijst naar het ambachtelijke.

Manfield, Meir 82, manfield.be


De grote flagship boutique van 230 m2 vormt één groot koffie-universum waar je wordt ondergedompeld in de wereld van het perfecte kopje koffie, van koffieboon tot capsule.

Nespresso, Meir 109-111, nespresso.com


In de nu al derde Antwerpse winkel van het beautylabel ligt de nadruk nog meer op beleving. De premium store biedt maar liefst 125 vierkante meter shopplezier.

Rituals, Meir 87, rituals.com


De Deense interieurwinkel grossiert in Scandinavische woonaccessoires, DIY-spullen en prullaria. Kortom: alles om je huiskamer hygge (knus) te maken.

Sostrene Grene, Meir 78, sostrenegrene.com

Søstrene Grene
Søstrene Grene© Wouter Van Vaerenbergh

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content