Beroemde Britse schoenenontwerper Terry de Havilland (81) overleden

De 'rock-'n-roll schoenmaker' Terry de Havilland is niet meer. De meest bekende creatie van de Havilland is ongetwijfeld de gehakte plateauschoen uit de Rocky Horror Picture Show. Zijn cliënteel bestond uit Marianne Faithfull, David Bowie, Cher, Kate Moss en andere groten der aarde.

Recordbedrag voor zeldzaam Yves Saint Laurent jasje

Een jasje van Yves Saint Laurent ging onder de hamer voor 382.000 euro. Het is geïnspireerd op 'De zonnebloemen' van Vincent Van Gogh en er bestaan slechts vier exemplaren ter wereld. Het is meteen een recordbedrag voor een design van de wereldberoemde Franse modeontwerper.

'Black Friday geeft de mallemolen die overconsumptie heet een extra duw'

Megakorting! Dumpingprijzen! Je kan er niet naast kijken: de hoogmis van de consumptie, Black Friday, komt eraan. 'De aangekondigde kortingen klinken ons als muziek in de oren, maar wat erachter schuilgaat, staat in schril contrast met het' geluk' dat we -tijdelijk- ervaren bij de aankopen,' klinkt het bij Tatiana De Wée van Fashion Revolution Belgium.

Is wardrobing het nieuwe stelen?

Online kleding kopen, die één keer dragen en dan weer terugsturen - oftewel 'wardrobing' - bereikt tijdens de feestdagen een piek. Maken webwinkels het ons te gemakkelijk? Of is onze moraal zoek?

Alle dagen glitter

Waarom wachten tot de feesten om pailletten of glitter te dragen? Combineer ze met jeans en een sweater en een doordeweekse dag krijgt een gouden rand.

Shoppen is meer dan kopen: acht fijn adressen in Gent

Shoppen is zoveel meer dan kopen. Het is genieten van de gezelligheid die in de winkels hangt, proeven van de passie waarmee ondernemers hun zaak voortstuwen, elke dag opnieuw. En in deze koudste periode van het jaar hangt de warmste sfeer in de verleidelijke boetieks van Gent. Acht fijne adressen die een bezoek meer dan waard zijn.

Raf Simons in zee met Britse band The xx

De Belgische modeontwerper Raf Simons en de Britse band The xx bekokstoven iets. Wat precies is nog onduidelijk, maar de ontwerper deelde op Instagram beelden die wijzen op een samenwerking.

Wolf in kasjmier jas Bernard Arnault slaat opnieuw toe

De overname van het juwelenhuis Tiffany voor 14,7 miljard euro is het jongste wapenfeit van Bernard Arnault, alias de wolf in een kasjmier jas. Die bijnaam kreeg hij voor zijn vaak onbeschaamde manier van zakendoen waarmee hij van LVMH de wereldmarktleider in luxegoederen maakte en een van 's werelds rijkste mensen werd.

Diane von Furstenberg zwaait Antwerpen vaarwel

Na Tommy Hilfiger en Karl Lagerfeld trekt nu ook Diane von Furstenberg weg uit Antwerpen. De sluiting van de winkel werd aangekondigd via een briefje op de deur. Het is al het zoveelste luxemerk dat wegtrekt uit de Scheldestad.

Luxemerk blundert met gevangenisoutfit

Het Spaanse luxelabel Loewe is door het stof moeten kruipen. De aanleiding? Een gestreept ensemble dat volgens enkele alerte volgers op Instagram verdacht veel weg heeft van het gevangenisuniform tijdens de Holocaust.