Knack Weekend nr. 04 | 23 januari 2019

Web weergave

Waarom vrouwen hun oksels scheren

Een Britse studente riep vrouwen wereldwijd op om een maand lang hun oksel- en beenhaar niet te scheren. Met haar actie Januhairy protesteert ze tegen het idee dat vrouwen steeds haarvrij moeten zijn. Hoe is die norm ontstaan?

UPDATE

SOS slappe sla

Is de salade in je groentelade niet meer fris genoeg om op zichzelf te schitteren? Wij verzamelen wat ideetjes om slappe sla een tweede leven te geven.

UPDATE

Goed oud: auteur Carl Honoré over de voordelen van een hoge leeftijd

Dementie, onbetaalbare pensioenen, slechte zorg... Je zou voor minder weinig zin hebben om oud te worden. Maar klopt dat doemscenario wel? Carl Honoré bepleit de voordelen van ouder worden: "Het idee dat je leven vanaf je vijftigste alleen maar achteruitgaat, klopt niet."

MAATSCHAPPIJ

En toen was er licht

Y/Project, van de Belgische ontwerper Glenn Martens, was in Firenze klaar voor de spotlights. In drieduizendvoud, zo bleek. Het label was de eregast van Pitti Uomo, al dertig jaar 's werelds belangrijkste afspraak voor de mannenmode.

MODE

Woeste droogten: 40 dagen stappen doorheen Jordanië

Ongerepte berg- en woestijnlandschappen en archeologische sites maken van de Jordan Trail een ongeëvenaarde wandelroute, dwars door Jordanië. Marie Vandekerckhove en haar dochter Emma Claeys legden de trektocht, goed voor veertig dagen en vijfhonderd kilometer stappen, vorig jaar samen af.

OUDERS TOEGELATEN