Knack Weekend Black nr. 41 | 9 oktober 2019

cover Knack Weekend Black

Lees Knack Weekend Black digitaal

Web weergave

Post mortem

Er is leven na de dood! Deze creatieve geesten lieten onlangs postuum nieuwe ontwerpen op de wereld los.

WEEKEND UPDATE

Geslaagd met onderscheiding: zo luxueus is een studentenkot vandaag

Een kotstudent hoeft vandaag zijn dagen niet meer door te brengen in een klein kamertje, omringd door gekregen meubels van oma. Nu projectontwikkelaars de studentenmarkt ontdekt hebben, zien we stijlvolle co-living spaces ontstaan, met desgewenst een hotelformule én inwonende studentencoach.

MAATSCHAPPIJ

Modernistisch op kot: de studententijd van toen

Het gemiddelde kot wint geen designprijzen. Maar wist je dat er in de jaren 50, 60 en 70 knappe modernistische studentenflats werden neergepoot door onze beste architecten, van Jules Wabbes en Willy Van der Meeren tot Paul Felix?

REPORTAGE

Jongeren in jeugdzorg: 'Een thuis is meer dan een dak boven je hoofd'

Wat maakt precies dat je je ergens thuis voelt? En hoe anders is dat als je in een voorziening leeft? Annelien Coppieters (25) deed onderzoek naar het thuisgevoel van jongeren in de jeugdhulp en won met haar bachelorproef de Vlaamse Scriptieprijs 2018. 'Honden en kookmoekes zijn onmisbaar.'

INTERVIEW

Made in China: hoezo, allemaal brol?

China kampt met zeer veel vooroordelen: lage kwaliteitsnormen, niet vies van plagiaat, goedkoop. Maar klopt dat allemaal wel? Zes ervaringsdeskundigen vertellen. 'Het vakmanschap hier in China is echt straf.'

REPORTAGE

Binnenkijken in de ufo van Herentals: een James Bond-villa op palen

Het lijkt wel een conceptvilla van John Lautner, maar deze cirkelvormige paalwoning uit de seventies staat gewoon in de Kempen. Dirk Engelen van B-architecten woont sinds kort in de 'ufo van Herentals'. Knack Weekend mocht exclusief binnen in het ronde meesterwerk van de gebroeders Cuylen.

INTERIEUR

Tussen de lakens bij Stéphanie en Christophe: 'We haken als tandwielen in elkaar'

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Eén plus één is zoveel meer dan twee. Dat bewijzen Stéphanie en Christophe in Atelier Ecru, de interieurzaak/galerie en het designappartement dat ze samen uitbaten.

TUSSEN DE LAKENS