Knack Weekend Black nr. 34 | 23 augustus 2017

Web weergave

De tragiek van zinkend schip Lanvin

Lanvin zou onder nieuw creatief directeur Olivier Lapidus een Franse versie van Michael Kors worden. Wat dat precies betekent, is niet helemaal duidelijk, maar allicht: goedkope handtassen en outletmode, naast een meer exclusieve catwalklijn. Terwijl Lanvin altijd een van de duurste Franse labels was.

WEEKENDUPDATE

Alison van Autreve

ze is de Oprichtster van Mooiloop, Zuid-Afrikaans voor 'het ga je goed'. Het merk gooit na zeven jaar zijn team om en start dit seizoen met de opening van een flagship in Gent.

WEEKENDUPDATE

Huizen met een geur

Geen afgeleide van een bestaand parfum of een limited edition-flacon: deze modehuizen pakken deze herfst uit met een écht nieuwe geur.

WEEKENDUPDATE

Het stoere najaar: 8 herfst- en wintertrends

Power is het nieuwe modewoord. Van powersuits en felrood tot stoere stukken met Star Wars-allures. Het beste van het nieuwe seizoen, samengevat in acht trends.

8 HERFST/WINTER TRENDS

Ierse modeontwerper Jonathan Anderson: 'Normaal is heel aantrekkelijk'

We kruisten afgelopen zomer drie keer het pad van ontwerper Jonathan Anderson. In Firenze, waar hij zijn eigen collectie showde in de tuinen van een oude villa. In Parijs, waar hij zijn werk voor luxemerk Loewe kwam voorstellen. En in Londen, waar hij in zee ging met winkelstraatketen Uniqlo. "Als ik naar de mode kijk, denk ik soms: I wish we would take a deep breath, get over it, and relax."

PORTRET

Het gat in de mArket: de democratisering van kwaliteit

Op 25 augustus opent Arket zijn deuren in Londen, en is het nieuwe merk van H&M ook online te koop. Later dit jaar is het de beurt aan Brussel, München en Kopenhagen. Het wordt een moderne markt, met mode, food en design onder één dak.

MODE

Cultural appropriation: waarom Beyoncé in een sari beledigend is

Van indianenveren bij Victoria's Secret tot dreadlocks bij Marc Jacobs: de modewereld plukt naar believen uit andere culturen. Waar eindigt 'inspiratie' en begint een verkleedpartij die mensen van vreemde origine beledigt? Tijd voor een discussie, en het leren van een nieuw woord: cultural appropriation.

KWESTIES

Liever niet lief: het stoere gezicht van de nieuwe make-up

Who run the world? Girls! Niet alleen de kleren die op de catwalk worden geshowd, ook de make-uplooks zijn bedacht voor sterke vrouwen. "De moderne vrouw gebruikt make-up om te tonen dat ze de touwtjes in handen heeft. Ze is loud and proud", aldus make-upartieste Val Garland. Wij spotten dit seizoen deze girl gangs.

BEAUTY

New kids on the docks: Helsinki's modemoment

In het district Punavuori in Helsinki, ooit de thuisbasis van dokwerkers, doet een jonge generatie Finse ondernemers hard haar best om de buurt een grondige facelift te geven. Opvallend veel modeontwerpers hebben er ook een shop of studio. Is het momentum voor de Finse mode eindelijk aangebroken?

REIZEN