Ingrediënten

Bereidingswijze

Voor 4 personen

  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 1 el boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 g rode linzen
  • 1 l kippenbouillon
  • 22 cl room
  • 1 à 2 tl ras el hanout (Marokkaans specerijenmengsel)
  • 10 g koude boter
  • enkele plukjes munt voor de afwerking

Voor de kwartels:

  • 1 tl koolzaadolie
  • 4 kwartelfilets met vel
  • 1 tl boter
  • 1 snuifje pilipili

Bereiding

  1. Pel de sjalotten en de knoflook en hak fijn. Smelt de boter in een stoofpan en fruit de sjalotten glazig. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe. Laat enkele minuten meefruiten en doe er dan de linzen en de kippenbouillon bij. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  2. Schep na 8 à 10 minuten 4 of 5 el linzen uit de soep en hou opzij. Giet de room bij de soep en mix fijn. Kruid met de ras el hanout en zout.
  3. Bereid de kwartelfilets. Verhit de koolzaadolie in een braadpan en bak de kwartelfilets 2 à 3 minuten op het vel. Draai om, haal de pan van het vuur en laat enkele minuten rusten. Voeg de boter toe en kruid met de pilipili en zout.
  4. Mix de linzensoep schuimig met de koude boter en schep in borden of kommetjes. Verdeel er de opzijgehouden linzen over. Snij de kwartelfilets in tweeën en rijg aan spiesjes. Schik op de borden of kommetjes, werk af met plukjes munt en serveer.