Tagliatelle van rauwe asperges met gerookte zalm

Asperges zijn wellicht mijn lievelingsgroenten. Ze zijn zo bijzonder. En doordat ze maar een paar maanden per jaar geoogst kunnen worden, is het altijd heerlijk om ze op tafel te mogen zetten. Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn: je moet er enkel met de dunschiller een soort tagliatelle van maken. Ik serveer ze daarom graag als een lekker fris hapje, maar ook als voorgerecht is dit een prima recept.

Asperges zijn wellicht mijn lievelingsgroenten. Ze zijn zo bijzonder. En doordat ze maar een paar maanden per jaar geoogst kunnen worden, is het altijd heerlijk om ze op tafel te mogen zetten. Er zijn zoveel lekkere bereidingen met asperges, maar weinig mensen weten dat ze ook rauw heel lekker zijn: je moet er enkel met de dunschiller een soort tagliatelle van maken. Ik serveer ze daarom graag als een lekker fris hapje, maar ook als voorgerecht is dit een prima recept.

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 4 mooie grote asperges
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 2 el chardonnayazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 1 el honing
  • wat takjes dille
  • enkele druppels citroensap
  • roze peperbolletjes
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Schil de asperges zodat de harde schil en de onderkant verwijderd zijn.
  2. Snijd ze in lange slierten (tagliatelle) met de mandoline of met de dunschiller.
  3. Maak de dressing met de olijfolie, de chardonnayazijn, de mosterd, de honing, de dille, peper en zout en wat citroensap.
  4. Roer de aspergeslierten onder de dressing, laat een tiental minuutjes marineren.
  5. Snijd de plakjes gerookte zalm in lange slierten en meng ze onder de aspergeslierten en de dressing.

Dresseren

  1. Serveer in martiniglazen.
  2. Kneus de roze peperbolletjes en strooi over de glaasjes.
  3. Werk af met een takje dille.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content