Pompoenwafels

Pompoen als ontbijt is misschien niet het eerste waaraan je ’s ochtends denkt. Maar deze pompoenwafels zijn het proberen waard! In dit recept gebruik je havermout als vervanging voor tarwebloem. De speculaaskruiden maken er een smaakfeestje van en de kurkuma kleurt de wafels mooi geel. Serveer ze warm met een klontje boter en ahornsiroop.

Voor 8 wafels
  • 1 (fles)pompoen
  • 200 g havermeel of gemalen havermout
  • 200 ml amandelmelk
  • 6 eieren
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl baksoda
  • snufje zout
  • roomboter voor het bakken
Bereiding
  1. Zet een pan, tot de helft gevuld met water, op het vuur en breng aan de kook. Snijd ondertussen de pompoen (niet schillen) in kleine stukjes en verwijder de zaden. Kook de pompoen in circa 15 minuten gaar. Giet af en weeg 400 gram af, bewaar de rest voor later gebruik (voor bijvoorbeeld soep, puree of meer wafels).
  2. Doe de pompoen en overige ingrediƫnten in de keukenmachine en mix tot een egaal beslag.
  3. Vet beide kanten van het wafelijzer in met boter met behulp van een bakkwast. Schenk het beslag in het midden van het wafelijzer (hoeveelheid hangt af van de grootte van het wafelijzer, probeer een kleine soeplepel per keer) en verdeel het beslag met behulp van een lepel of spatel.
  4. Bak de wafels 2 tot 3 minuten. Herhaal en zorg dat je het wafelijzer elke keer opnieuw invet.
Tip

Wafels zijn makkelijk om in grote hoeveelheden te bereiden, verdubbel gewoon de ingrediƫnten uit het recept. Je kunt ze een aantal dagen in de koelkast bewaren of invriezen. Warm de wafels op in de broodrooster.

Uit: Gezond fastfood, Nora French (Karakter Uitgevers)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content