Caserecce con pesto alla genovese

Caserecce is een typische pastasoort uit het zuiden van Italie. Het betekent letterlijk ‘huisgemaakt’ en is te herkennen aan zijn s-vormige slierten. Deze pasta pesto wordt op klassieke wijze geserveerd zoals in Genua: met aardappelen en groene boontjes.

Voor 4 personen
  • 200 g pesto genovese
  • 100 g krielaardappelen
  • 100 g groene boontjes
  • pecorino
  • olijfolie
Voor de verse pasta
  • 400 g (+ 50 g) bloem
  • 4 eieren
  • een snuifje zout
Bereiding
  1. Bereid de pasta. Stort de bloem in een bergje op het werkblad en maak een kuiltje in het midden. Breek de eieren boven het kuiltje en voeg het zout toe. Werk de bloem door de eieren en kneed tot je een gladde, homogene en elastische bal hebt gekregen. Laat het deeg 30 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot de gewenste dikte. Bepaal zelf de vorm van de pasta of gebruik een pastamachine.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water. Laat ze vervolgens afkoelen in koud water. Doe hetzelfde met de groene boontjes.
  3. Doe de groene pesto samen met wat olijfolie in een stalen kom.
  4. Kook de verse pasta gedurende 1 minuut tot ze beetgaar is en giet af. Voeg na dertig seconden de aardappelen en boontjes toe. Roer de pasta en groenten door de pestosaus.
  5. Serveer de caserecce in een pastabord en werk af met wat vers geraspte pecorino.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content