Jente Gees van The Pharmacy shaket beste sherrycocktails

Jente Gees van bar The Pharmacy is de nieuwe Belgische kampioen in de Tio Pepe Challenge, een wedstrijd waarin sherry centraal staat. Hij haalde het met zijn 'The Alfonso Dashuiri' van tien andere topbartenders uit heel het land.

Koffiedik kijken: van afval tot voedsel voor de aarde

Een voormalig tropisch zwembad in Rotterdam huisvest vandaag BlueCity, waar tientallen bedrijven bezig zijn met circulaire economie. Rotterzwam kweekt oesterzwam op koffiedik en laat nu onderzoeken of het overblijvende substraat kan worden ingezet als duurzame bodemverbeteraar.

Levenslang gratis gin voor wie deze pop-up bar bereikt

Het merk achter arctic blue gin pakt uit met een nieuw initiatief. De groep opent een pop-up bar op de Noordpool en trakteert iedereen die er aankomt op een leven lang gratis gin. Het doel: de problemen rond de klimaatopwarming op een originele manier onder de aandacht brengen.

Antwerpen verwelkomt atelier voor toonaangevende experimenten met sake en thee

De site van de Stadsbrouwerij De Koninck in Antwerpen is een culinair experiment rijker. De plek waar hoptechnieken zich in de jaren vijftig volop ontwikkelden, maakt nu plaats voor cocktails, sake, thee en hapjes. Drankenspecialist Paul Morel en zijn rechterhand Farah Soeleimansjah bundelen hun krachten in Atelier, waar conceptuele avonden centraal staan.

Crèmerie François kaapt de kust

Het ijssalon uit Sint-Niklaas dat tot ver daarbuiten bekend is, opent op Paasmaandag een derde vestiging. Binnenkort kan je ook van hun bolletjes genieten in Knokke.

Recepten

Weekmenu 22 april

Menig moestuinder ziet zijn groenten door het mooie weer nu groeien waar hij bijstaat: dat vraagt om nieuwe keukeninspiratie. Daar komen wij graag bij te hulp, met deze 21 recepten voor een week vol lekkers.