U krijgt als Knack-abonnee ook toegang tot de +zones van Knack en Knack Focus.

Dankzij de New Deal van Knack krijgt u ook toegang tot de +zones van Trends, Sport/Voetbalmagazine, LeVif/L\Express, Trends-Tendances, Sport/Footmagazine.

Geweten met vlechtjes: Greta Thunberg is Mens van het Jaar

'Twee vlechtjes en een pertinente blik, dat is Greta Thunberg. Haar mondhoeken omhoog of omlaag. Ieder kind kan haar tekenen.' Maar niemand schildert zo'n mooi portret van het meisje dat de wereld wil redden als schrijver Oscar van den Boogaard.

'Het Greta-effect valt niet te ontkennen'

'Het is indrukwekkend hoe Greta iedereen, van journalisten tot wereldleiders, van repliek dient', schrijft Knack Weekend-hoofdredactrice Ruth Goossens. 'Dat roept naast sympathie ook veel weerstand op.'

'Als mensen niet uit je boek koken, heb je gefaald'

26 kookboeken, 100 magazines, een paar tv-reeksen en een eigen kooklijn, de Australische Donna Hay is een van de 'grote merken' van de culinaire wereld. Ze was onlangs in België om haar twee nieuwe boeken, Kerst en Week Light, voor te stellen.

'We vallen altijd lepeltje-lepeltje in slaap'

Als er één plaats is waar we onszelf zijn, is het in bed. Knack Weekend trekt van slaapkamer naar slaapkamer voor een eerlijk gesprek. Deze week: Dorien (30), eventplanner, en Robin (32), contrabassist en dj. Samen runnen ze het bedrijf Atmosfeer, dat muzikale en creatieve omkadering van feesten biedt.

Alle dagen glitter

Waarom wachten tot de feesten om pailletten of glitter te dragen? Combineer ze met jeans en een sweater en een doordeweekse dag krijgt een gouden rand.

In hogere sferen met make-upartist Nicolas Degennes

Nicolas Degennes staat bekend om zijn durf en werkt al 20 jaar voor Givenchy zonder compromissen te sluiten. Om dat te vieren, leeft de make-up artist zich op deze bladzijden helemaal uit met een spel van licht en kleuren.

Is wardrobing het nieuwe stelen?

Online kleding kopen, die één keer dragen en dan weer terugsturen - oftewel 'wardrobing' - bereikt tijdens de feestdagen een piek. Maken webwinkels het ons te gemakkelijk? Of is onze moraal zoek?

Vlaanderen feest in elke gemeenschap

Mooie kleren aan, lekker eten op tafel, betekenisvolle rituelen en de mensen die je het liefste ziet om je heen: als er iets is dat we met z'n allen gemeen hebben is het dat we graag feesten. Maar hóé we dat doen, verschilt nogal eens.