De initiatiefnemers noemen The Dutch Mountains een project met een missie. Het gigantische circulaire complex staat gepland om langs de A2 bij Veldhoven gebouwd te worden door Lennart Graaff, Huub Kloosterman, Marco Vermeulen en verschillende partners uit diverse hoeken. Er zijn architecten, projectontwikkelaars, tech-bedrijven en service providers bij betrokken.

Samen willen ze een gebouw neerzetten waar mensen kunnen wonen, werken en ontspannen. Het project herbergt een park, kantoren, een conferentiecentrum, huisvestiging, ontspanningsruimtes, kinderopvang, winkels, restaurants, parking en een hotel. Het is te vergelijken met een erg geconcentreerd dorp, waar alles wat je nodig hebt ter beschikking is.

Delen

Er wordt nog voor de start van de bouw nagedacht over hoe The Dutch Mountains de komende jaren zal evolueren.

Vanop het dak, dat een maximale hoogte krijgt van 45 meter, zal een spectaculair uitzichtpunt op de stad gecreëerd worden. Het gebouwencomplex zal dus niet super hoog zijn, maar met een lengte van 440 meter wel erg groot. De vorm van The Dutch Mountains doet denken aan een schip.

Woon- en werkcomfort

Belangrijk voor de initiatiefnemers is dat het gebouw in staat is om beter te worden door updates en upgrades. Er wordt dus nog voor de start van de bouw nagedacht over hoe The Dutch Mountains de komende jaren zal evolueren. Het complex kan door middel van data die gegenereerd wordt bij de gebruikers aanpassingen doen om te voldoen aan de wensen en eisen van zij die er werken en wonen.

Het project ligt al jaren op tafel, maar volgens de laatste updates zal het in 2019 gebouwd worden en in 2020 in gebruik worden genomen. De meeste partners hebben toegezegd, de technologiescan en haalbaarheidsstudie werden afgerond en er werden beheerders gevonden.

Klik hier voor meer beelden van de plannen van het project The Dutch Mountains

Zelfvoorzienend

Het plan van The Dutch Mountains is op verschillende vlakken innovatief en zelfvoorzienend. De dragende constructie zal volledig uit massief hout bestaan en elk onderdeel blijft zich verder ontwikkelen na de bouw.

Delen

The Dutch Mountains moet duurzaam en dus zelfvoorzienend zijn.

Omdat het ook een duurzaam project moet zijn, zetten de ontwikkelaars in op gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. De gevels wekken energie op en kunnen na verloop van tijd zonder al te veel moeite omgewisseld worden door nieuwe gevels die nog meer energie opwekken. De oude gevels worden vervolgens gerecycleerd.

The Dutch Mountains

The Dutch Mountains © Studio Marco Vermeulen

Groen

Het park van het complex wordt omsloten door de bebouwing en is daardoor afgeschermd voor het geluid van de snelweg. De oppervlakte van het park zal 13.000m2 bedragen, maar ook een gezellig en intiem karakter bevatten volgens de bedenkers van The Dutch Mountains. Naast een ontspannings- en ontmoetingsplaats heeft het park ook als doel om regenwater te bufferen en voedsel te kweken.

Brainport Experience Center

Alle high-tech innovaties en andere uitvindingen die deel zullen uitmaken van het project worden ook gevierd in het complex. In het Brainport Experience Center kunnen bezoekers en inwoners de innovaties uit de regio in het gebouw zelf ervaren. Het kenniscentrum Brainport Experience Center kan zo de etalage van de bedrijven in de regio worden.

The Dutch Mountains is een initiatief van Studio Marco Vermeulen, BLOC en Urban XChange. De ontwikkelende partners zijn Asito, Beveco, Strukton Dell-EMC, Heyday en Spie. Kennispartners vonden ze bij Arup en Off Road Innovations.

Meer info via Thedutchmountains.eu