Rabarbersiroop met tijm en roze pomelo

a4043078d513cb17bcf8ffffcf13800c © Rabarbersiroop met tijm en roze pomelo

In het seizoen vind je rabarber in veel tuinen. Maak er een lekkere siroop van die je aanlengt met mineraalwater voor een fris drankje.

Voor 4 glaasjes:

250 g rabarber

1/2 roze pomelo

100 g suiker

375 ml water

10 takjes tijm (of citroentijm)

Was de rabarber, snij in grove stukken. Snij de schil van een halve pomelo in grove stukken. Doe in een pan met dikke bodem en voeg suiker, water en tijm toe. Breng zachtjes aan de kook, laat een 20-tal min. sudderen. Zeef, druk alle vocht uit de rabarber.

Doe het rabarbervocht weer in de pan, laat nog eventjes verder inkoken tot de siroop voldoende dik is. Leng de siroop aan met mineraalwater. Garneer met sliertjes pomeloschil.

Tip: het pomelovlees, dat in dit recept niet gebruikt wordt, kan je verwerken in een fruitsalade of een ander gerecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content