Ricottamousse met vijgen en parmaham

Dit lekkere borrelhapje, volgens Italiaans recept, kun je perfect op voorhand klaarmaken. De dag zelf werk je het af met de parmaham en de vijgen.

Dit lekkere borrelhapje, volgens Italiaans recept, kun je perfect op voorhand klaarmaken. De dag zelf werk je het af met de parmaham en de vijgen.

IngrediĆ«nten ā€“ voor 4 personen

  • 4 sneetjes parmaham
  • 1 el olijfolie
  • 4 paarse vijgen
  • 150 g ricotta

Bereiding:

1. Snijd Ć©Ć©n plakje parmaham in vier repen. Verhit een braadpan met de olijfolie en bak de repen parmaham kort aan. Laat uitlekken op keukenpapier en hak fijn.

2. Was de vijgen en snijd in kleine blokjes.

3. Schep de ricotta in een kom, kruid met peper en klop enkele minuten los met een ballongarde. Voeg de fijngehakte parmaham en de vijgen toe, spatel voorzichtig door de ricotta.

4. Schep de ricottamousse in glaasjes en werk af met de rest van de in reepjes gesneden parmaham. Serveer goed gekoeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content