Ricottamousse met vijgen en parmaham
Dit hapje kun je de dag van tevoren klaarmaken. Afwerken doe je dan net voor het serveren.
Dit hapje kun je de dag van tevoren klaarmaken. Afwerken doe je dan net voor het serveren.
Voor 4 personen:
- 4 sneetjes parmaham
- 1 el olijfolie
- 4 paarse vijgen
- 150g ricotta
Bereiding:
1. Snijd één plakje parmaham in vier repen.
2. Verhit een braadpan met de olijfolie en bak de repen parmaham kort aan. Laat uitlekken op keukenpapier en hak fijn.
3. Was de vijgen en snijd in kleine blokjes. Schep de ricotta in een kom, kruid met peper en klop enkele minuten los met een ballongarde. Voeg de fijngehakte parmaham en de vijgen toe, spatel voorzichtig door de ricotta.
4. Schep de ricottamousse in glaasjes en werk af met de rest van de in reepjes gesneden parmaham.
5. Serveer goed gekoeld.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier