Kerststronk met chocolade

En dan komt het meest feestelijke toetje op tafel!

En dan komt het meest feestelijke toetje op tafel!

Voor 4 à 6 personen

Voor de biscuit

  • 40 g boter
  • 3 eieren
  • 75 g ultrafijne suiker
  • 90 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • olie

Voor de ganache

  • 200 g pure chocolade
  • 3 dl slagroom
  • 1 gelatineblaadje

Voor de siroop

  • 5 cl water
  • 2 cl witte rum
  • 50 g ultrafijne suiker

Voor de afwerking

  • poedersuiker
  • veelkleurige vermicelli

Bereiding

1. Maak eerst de biscuit. Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter een vel bakpapier en leg dit op een bakplaat. Smelt de boter en houd apart. Doe de eieren en de suiker in een kom en plaats deze in een bain-marie. Klop beide op tot het mengsel verdubbelt in volume en bleek van kleur wordt. Haal de kom uit de bain-marie en klop het mengsel koud. Spatel er afwisselend de bloem met het bakpoeder en de gesmolten boter door. Giet het beslag op de bakplaat en spreid uit in een rechthoek. Schuif in de oven en bak 8 minuten. Haal de biscuit uit de oven en draai uit op een vochtige doek. Leg er een vel ingevet bakpapier op en rol de biscuit op. Laat op die manier afkoelen.

2. Maak de ganache. Breek de chocolade in stukjes in een kom. Klop 2 dl slagroom op. Verwarm de rest van de room en giet op de chocolade. Roer door elkaar tot een glad mengsel. Spatel er voorzichtig de opgeklopte slagroom door.

3. Maak de siroop door alle ingrediënten samen aan de kook te brengen.

4. Ontrol de biscuit en besprenkel met de siroop. Bestrijk met de ganache en rol de biscuit losjes weer op. Zet 1 uur koel weg.

5. Bestuif de kerststronk met poedersuiker en werk af met veelkleurige vermicelli.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content