Groene asperges met parmezaan

4788633

Op zoek naar een origineel hapje? Rijg aspergepunten op een spiesje, wentel in vinaigrette en geraspte kaas en serveer.

Op zoek naar een origineel hapje? Rijg aspergepunten op een spiesje, wentel in vinaigrette en geraspte kaas en serveer.

Voor 4 personen:

  • 12 groene asperges
  • 1 el suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 80 g geraspte parmezaan

Bereiding

1. Was de asperges en snijd schuin in tweeƫn. Bewaar het onderste gedeelte voor een ander recept.

2. Kook de aspergepunten 1 Ć  2 minuten in kokend gezouten water met de suiker.

3. Meng het citroensap en de olijfolie, kruid met peper en zout.

4. Giet de aspergepunten af. Rijg elke aspergepunt aan een houten spiesje en leg op een schotel. Besprenkel met de vinaigrette, wentel in de geraspte parmezaan en serveer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content