Gnocchi van zoete aardappel

© Getty

Dit deeg voor gnocchi van zoete aardappel is ook perfect om grissini van te maken. Rol je deeg uit in de vorm van grissni en bak af in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 15 à 20 minuten.

Voor 500 g deeg
  • 250 g zoete aardappelen
  • 120 g speltbloem
  • 4 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • enkele takjes basilicum
  • edelgistvlokken
  • peper en zout
Bereiding
  1. Schil de zoete aardappelen en kook ze gaar. Giet af en meng de aardappelmassa met de bloem. Vorm een deegbol en rol die uit tot 1,5 cm dikte. Snijd het deeg in stukken van ongeveer 2 à 3 cm. Maak met de tanden van een vork aan één kant van de gnocchi een ribbelpatroon.
  2. Breng een pan met water aan de kook en voeg wat zout toe. Laat de gnocchi er in verschillende porties in zakken (niet alles in één keer, dan kleven ze aan elkaar!). Ze zijn gaar als ze boven komen drijven na ongeveer 2 minuten.
  3. Maak intussen de tomatensaus: mix de tomaten met de ui, knoflook, het basilicum, peper en zout in de blender en verwarm op een zacht vuurtje tot de saus warm is.
  4. Serveer de gnocchi van zoete aardappel met de tomatensaus, werk af met edelgistvlokken en een blaadje basilicum.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content