Gebakken kabeljauw met knoflook-aardappelpuree en champignons

  • Moeilijkheid

Dit overheerlijke visgerecht breng je in een wip op tafel. Een goed idee na een lange werkdag. En een pleaser voor de hele familie.

Gebakken kabeljauw met knoflook-aardappelpuree en champignons
Ā© .

Voor 4 personen

  • 8 knoflooktenen
  • 2 kg bloemig kokende aardappelen (bintje)
  • 1,5 dl melk
  • 1,5 dl room
  • 50 g boter
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 kabeljauwfilets van 120 g elk
  • boter
  • 500 g champignons
  • platte peterselie

Bereiding

1. Maak aardappelpuree. Kook de knoflook samen met de aardappelen. Giet de helft van het kookwater weg en voeg melk, room en boter toe. Plet tot een homogene smeuĆÆge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

2. Bak de kabeljauwfilets net gaar in boter, kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de grof gesneden champignons. Werk af met platte peterselie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content