Gebakken sint-jakobsvruchten met romige erwtenpuree en ganzenlever

Delicaat gebakken sint-jakobsvruchten met romige erwtenpuree en ganzenlever, perfect voor een heerlijk feestmenu.

Voor 4 personen
  • 200 g verse erwten
  • 75 g boter
  • 1,5 dl room
  • 4 fijngesneden blaadjes verse munt
  • peper en zout
  • 12 tot 16 verse sint-jakobsvruchten (of hoge kwaliteit diepvries)
  • boter
  • 100 g ganzenleverterrine
  • fleur de sel
  • stokbrood
Bereiding
  1. Blancheer de erwten 8 min. in licht gezouten kokend water. Giet af en pureer onmiddellijk met boter, room en munt. Kruid met peper en zout en houd warm.
  2. Bak de sint-jakobsvruchten krokant en net gaar in boter. Kruid licht met peper.
  3. Schik hoopjes erwtenpuree op borden en leg op elk hoopje een sint-jakobsvrucht. Leg bovenop de warme schelpen een plak ganzenleverterrine en werk af met fleur de sel.
  4. Serveer de gebakken sint-jakobsvruchten, erwtenpuree en ganzenlever meteen, met stokbrood.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content