Frittata met groene asperges, verse kaas en basilicum

Een frittata is de Italiaanse versie van een tortilla. Noem het een goedgevulde omelet die oorspronkelijk gemaakt werd van restjes van de dag voordien.

Voor 4 personen
  • 1 bundel groene asperges
  • 6 grote eieren
  • 125 g brousse kaas
  • 1/2 bosje basilicum
  • 3 el olijfolie
  • 40 g jonge rucola
Bereiding
  1. Breek de uiteinden van de asperges, zodat enkel het felgroene gedeelte overblijft. Snijd de asperges in drie stukken.
  2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook en kook de asperges 4 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat uitlekken.
  3. Verkruimel de brousse, haal de blaadjes van het basilicum. Klop de eieren los in een grote kom. Kruid royaal met peper en zout. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  4. Giet de olijfolie in een vuurvaste braadpan en zet op matig vuur. Draai de pan, zodat de olie de bodem volledig bedekt. Schik de asperges in de pan en verdeel er de brousse over. Giet er de eieren over, zet het vuur lager en bak 1 à 2 minuten. Zet de pan in de oven en bak nog 2 à 4 minuten tot de frittata goudbruin en gaar is.
  5. Haal de frittata uit de oven, laat op een houten plank glijden en snijd in porties. Serveer de frittata lauw, afgewerkt met basilicum en rucola.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content