Groene asperges, gerookte tofu, boekweit

© Kris Vlegels

VOOR 4

100 g gerookte tofu, 30 g notenpasta, 40 g walnotenolie, 6 g witte wijnazijn, 15 g water, 2 g fleur de sel, 12 groene asperges, 300 g boekweitnoedels, zout, 1 bot zuring, 200 ml verse groentebouillon, 2 g zout

Bereidingswijze:

Mix de tofu met de notenpasta, olie, azijn, water en fleur de sel. Maak de groene asperges schoon : snij de voetjes eraf en schil de onderste helft. Verhit wat olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de groene asperges krokant, breng op smaak met fleur de sel.

Breng een flinke hoeveelheid water aan de kook en voeg het zout toe. Kook de noedels beetgaar. Mix de zuring in de bouillon en voeg het zout toe. Snij de asperges in stukken. Verdeel de tofucrème op het bord. Leg er de noedels naast en leg daar de asperges op en rond.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content