Drie maal heerlijk tafelen aan het water

© iStock

Idyllischer dan tafelen aan de rand van het water kan haast niet. Drie adresjes om te genieten van een lekkere maaltijd én een adembenemend uitzicht.

1. Halifax

De Leie blijft een van de allermooiste meanderende rivieren in ons land, met bovendien een heel rijke geschiedenis. Bij Halifax zit je heerlijk rustig op het terras over het water uit te kijken. Ondertussen geniet je van een stukje vlees van op de houtgrill. Een prachtige ervaring, die zowel in de zomer als de in de winter zijn charmes heeft.

Emiel Clauslaan, 143, 9800 Deinze, 09 282 31 02, gasthofhalifax.be

Drie maal heerlijk tafelen aan het water

2. Spaans Dak

Al op het einde van de veertiende eeuw werd deze topplek bekend. Andreas Vesalius woonde hier, als spruit van het Leuvense artsengeslacht Van Wesele. De koning van Spanje, Karel V, verbleef hier ook, en zo kreeg dit prachtige landgoed de naam Spaans Dak. Tussen de vijvers van het Zoet Water en het Meerdaalwoud is dit een unieke plek om van het leven en de gastronomie te genieten.

Maurits Noëstraat 2, 3050 Oud-Heverlee, 016 47 33 33, spaansdak.be

2. Spaans Dak
2. Spaans Dak

3. Café d’O

Café d’O deint mee op het ritme van de immer aanwezige Schelde, een machtige rivier. Vijf jaar na de sluiting van sterrenrestaurant ’t Ebdiep kun je sinds vorig jaar opnieuw tafelen op deze prachtlocatie. De focus van deze brasserie ligt duidelijk op lekker eten, rust en het unieke uitzicht. Bewonder vooral de zonsondergang.

Emile Verhaerenstraat 14, 2890 Sint-Amands, 052 50 37 60, cafedo.be

3. Café d'O
3. Café d’O

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content