Documentaire smaakt naar meer: Docville wijdt deel van programma aan voeding

De drijvende markt van Damnoen Saduak. © Getty Images/iStockphoto

Docville, het Leuvense documentaire festival dat vanaf 22 maart van start gaat, heeft een deel van het programma gewijd aan voeding. Een reeks films en evenementen moeten je aan het denken zetten over je alledaagse eetgewoonten.

Docville is al langer bekend bij liefhebbers van (documentaire) films, maar zal dat tijdens deze editie ook worden bij wie alles wil weten over zijn of haar voedsel. Films en activiteiten zullen je bewust maken van wat er nu precies op je bord ligt.

Kijken

Zo speelt er op het festival de film In Defense of Food, gebaseerd op het gelijknamige boek van de journalist Michael Pollan, waarin hij onderzoekt wat mensen nu best eten. (Alvast een tipje van de sluier: als je grootouders het niet zouden herkennen, is het op zijn minst bedenkelijk.)

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Amerikanen en hun barbecue horen bij elkaar als brood en boter. In de documentaire For the Love of Meat gaan de vleesminnende makers op zoek naar hƩt geheim om een lekkere steak te grillen.

Doen

Koken met en voor kinderen, hoe doe je dat? Wat is vanuit wetenschappelijk oogpunt gezonde voeding en horen superfoods en glutenvrije producten daarin thuis? Professor Matthys ontwikkelde een aantal gezonde, betaalbare gerechten die deelnemers tijdens de gezellige workshop Koken met de Professor leren klaarmaken.

Na de vertoning van In Defense of Food wordt er het panelgesprek 100 eetvragen in 100 minuten gehouden. Iedereen die een prangende vraag heeft over voedsel, mag die nu al insturen via 100vragen@docville.be. Verschillende experts beantwoorden die vervolgens op het festival.

Honger gekregen na de vertoning van For the Love of Meat? Dat hoeft geen probleem te zijn, want Sticky Fingers BBQ schudt zelf de kolen op om je te laten proeven van de lekkerste ribbetjes, pulled pork, coleslaw en bier.

Ontdek (en boek tickets voor) alle evenementen en documentaires op de website van Food for Thought. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content