Zet de MASKERS maar op

Dreamkiss Plumping & Hydrating Lip Mask (9,90 euro)

Vergeet de felgekleurde blubber in zakjes die je destijds bij de drogist kocht. Magnetische maskers en sheet masks leveren je naast bizarre selfies ook een happy huid op.

Het succes van het masker is onder meer te danken aan de quick fix-trend. “Hedendaagse consumenten, en zeker millennials, willen alles snel”, verklaart Glenn Dellimore, Ć©Ć©n van de oprichters van Glamglow.”VĆ³Ć³r we in 2010 ons YouthMud-masker lanceerden, bestonden er geen producten die in tien minuten voor een zichtbaar resultaat zorgden, alsof je net een facial had gekregen. YouthMud sloeg aan. Andere merken volgden.”

Daarnaast speelt ook het op Instagram en ver daarbuiten populaire sheet mask een rol. Het kwam naar onze contreien vanuit Korea, waar vrouwen het dagelijks gebruiken. Combineer de liefde voor Aziatische beautyproducten en de hang naar een quick fix met de steeds grotere aandacht voor vrouwelijke me-time en je begrijpt waarom beautymaskers het zo goed doen.

De formules zijn zo samengesteld dat ze op korte tijd voor effect zorgen: of ze nu hydrateren, peelen of zuiveren. “Ze bevatten actieve ingrediĆ«nten in een hogere concentratie dan een crĆØme”, vertelt Emma Andersson van Oskia. Veel maskers zijn bovendien, wat men noemt, occlusief: ze vormen een schildje op de huid waardoor ingrediĆ«nten beter kunnen indringen. “Zo werkt ook een serum dieper in als je het onder een masker aanbrengt.”

Hoe vaak je een masker aanbrengt, is afhankelijk van het type. “Een hydraterend masker kun je twee keer per week gebruiken”, vertelt Miriam Rouw van beautyshop Fin du Jour. “Eentje met zuren Ć©Ć©n keer per week, want je huid kan zongevoelig worden bij overmatig gebruik. En een kleimasker ook slechts een keer per week, omdat het anders een uitdrogend effect kan hebben.”

MASKERADE KIES JE FAVORIET Sheet masks

Vliesmaskers, meestal van cellulose, zijn gedrenkt in een vloeistof vol anti-ageing-ingrediƫnten en/of hydraterende bestanddelen. Door het vlies kunnen die nog beter inwerken.

Ze bestaan voor het gelaat, handen, hals, decolletƩ, buik, ogen en lippen. Nieuw is het dry sheet mask, een waterloos en dus droog exemplaar dat enkel actieve ingrediƫnten bevat die je inmasseert door het stofje heen.

1 Dreamkiss Plumping & Hydrating Lip Mask (9,90 euro), Starskin, bij Planet Parfum, 2 Advanced Night Repair Eye Mask (14,48 euro), EstƩe Lauder en 3 Instant Magic Facial Dry Sheet Mask (24 euro), Charlotte Tilbury, via debijenkorf.be

Het bubbelmasker

Het bubble mask vormt in contact met zuurstof bubbeltjes op je gezicht (die kietelen wat) waardoor je huid beter van zuurstof zou worden voorzien en de ingrediƫnten in de formule beter kunnen indringen. Door de bubbeltjes van het 4 Oxygen Facial Flash Recovery Mask (79 euro), Dr. Brandt, bij Cosmeticary, worden bovendien toxines in de huid afgevoerd.

Het peelingmasker

AHA-, salicyl- of andere zuren weken dode huidcellen los en zijn zachter dan mechanische scrubs. 5 Capture Totale Dream Skin 1-Minute Mask (72,45 euro), Christian Dior, werkt in recordtijd.

Het peel-offmasker

De crĆØme vormt een film die je afpelt en wordt vaak gebruikt om de huid te zuiveren of ze te doen stralen. De nieuwste versie haal je met een magneet weg: 6 Magnetight (79 euro), Dr. Brandt, bij Cosmeticary.

Gekend in het salon, nieuw voor thuisgebruik: het modelleermasker dat tijdens de inwerktijd verhardt tot een echt masker zoals het 7 Hyaluronic Marine Hydrating Modeling Mask (41 euro), Dr. Dennis Gross, via Net-a-porter.

Het nachtmasker

Deze veredelde hydraterende nachtcrĆØme vormt een laagje dat vochtverlies van de huid tegengaat. 8 Aquasource Everplump Night (61 euro), Biotherm. Stimuleert ook de celvernieuwing.

Het masker in een potje

Prima geschikt om te multimasken. Zoals deze specifieke maskers voor probleemzones: het zuiverende 9 Comforting Clay Mask (33,95 euro) van RainPharma, voor de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en, bijvoorbeeld op de wangen, het hydraterende 10 Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask (20 euro) van The Body Shop.

Tekst Franciska Bosmans & Illustratie Naomi Kolsteren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content